Welkom bij deel 1: Zien wat er is

Zien wat er is

 

… bestaat uit 10 oefeningen die je zowel helpen om je heen te kijken en te zien wat daar is, als naar jezelf te kijken om te zien wat nu jouw DDD focus kan zijn en wat jij nodig hebt en kunt doen om te gaan DoenDenkenDelen. En natuurlijk helpen de oefeningen je ook om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Je maakt een concreet begin met DoenDenkenDelen.

Omdat je toewerkt naar het aanleren van een geheel nieuwe gewoonte, gaat er ook wat tijd overheen. Het vraagt meer dan het “braaf” doen van de oefeningen. De oefeningen, de #DDD en LinkedIn groep “DoenDenkenDelen” vormen de supportstructuur die je helpen, maar jij zult het moeten doen. We raden je dan ook aan om eerst een poosje aan de slag te gaan met ‘zien wat er is’. heb je dat aardig in de vingers? Dan kun je door met deel 2 en deel 3 van DoenDenkenDelen.

 

Delen van ervaringen

Tijdens het doen van de oefeningen kun je ervaringen delen, vragen stellen, feedback vragen, etc. Dat kun je doen door je aan te melden bij de LinkedIn-groep doendenkendelen, te twitteren met #DDD, of door onderaan de oefeningen te reageren. Als je voor ons feedback hebt horen we dat natuurlijk ook graag via één van deze kanalen.

 

 

Van Bingo tot Progressiecirkel

 

Kun je meedoen aan de DDD-Bingo! 28 korte oefeningen van elk zo’n 5 minuten. Heb jij als eerste een rij of kolom vol?

Voor je het weet ben je aan het DDD-en. Je hebt misschien niet eens zo in de gaten hoe je je daarin ontwikkelt. Met wat voor gemak je na een paar weken al een vraag voorlegt in een Linkedin groep, bijvoorbeeld.

“Dit schiet echt niet op.” Dat gevoel kan ook ontstaan gedurende de rit. Je hebt al een paar keer iets geblogd of een klein bericht online gezet, maar niemand reageert. Vul dan eens de progressiecirkel in. Je zult verbaasd staan van de stappen die je al hebt gezet. Deze cirkel helpt je om je ontwikkelstappen inzichtelijk te maken. Echt fijn om af en toe eens te doen.

We wensen je veel plezier en succes! Tot online!

Joke, Marguerithe en Sibrenne

 

Tijdsinvestering

De omvang en gevergde tijdsinvestering per thema en per oefening verschilt en is ook afhankelijk van je beginsituatie. Onze tip is: werk in je eigen tempo op momenten dat het jou uitkomt, maar plan het wel op een aantal vaste momenten in. Klanten, collega’s en vrienden en familie vragen altijd om aandacht, waardoor investeren in jezelf er soms bij in schiet, en dat is iets dat je je als professional in deze woelige tijden niet kunt veroorloven.

Oogst

De oogst van dit deel is dat je:

  • focus hebt
  • je netwerk in kaart hebt
  • je eigen online DDD strategie hebt bepaald
  • Begonnen bent en de eerste resultaten en opbrengsten ziet.

Alle opdrachten op een rij:

1. Afkijken

Je observeert anderen en kijkt eerst eens lekker af.

2. Wat is er al?

Je analyseert je bestaande online sociale netwerk.

3: Durf te delen!

Je oefent in online zichtbaar durven zijn.

4. Focus vinden

Je krijgt zicht op waar jouw energie zit in je vak en welke vragen jou bezighouden.

5. Sluit een contract

Je maakt met jezelf een afspraak over tijd en energie voor het aanleren van de DDD-gewoonte.

6. Netwerk in startblokken

Je kent belangrijke zoektermen, maakt contact met andere professionals en je laat de wereld om je heen weten waar je mee bezig bent.

7. In de kennisflow komen

Je beschikt over een toolset die jou helpt om je netwerk te volgen en weet deze handig te gebruiken.

8. Kennis maken

Je geeft betekenis aan ervaringen en deelt deze met anderen.

9. Ontwikkel een DDDstrategie

Je maakt kennis met drie strategieën en ontwikkelt een eigen DDDstrategie.

10. Strategie in de praktijk

Nu is het zaak je strategie in de praktijk te brengen.