Over ons

Sibrenne Wagenaar

Ik ben samen met Joitske oprichter van Ennuonline, van waaruit we leergangen begeleiden over online, blended en sociaal leren. Deze leergangen zijn bedoeld vor vakgenoten, organisatieadviseurs en managers met een betrokkenheid bij leren en ontwikkelen. Ook werken we samen met organisaties aan vragen die betrekking hebben op leren en werken met sociale technologie. Ik heb een grote interesse in het gebruik van technologie om mensen met elkaar te verbinden. Blik naar buiten, afkijken, elkaars perspectieven bevragen en komen tot nieuwe, verrassende inzichten. Sociale media kunnen in deze leerprocessen een sterk ondersteunende rol vervullen. We hebben een rijkdom aan kennis en ervaringen om ons heen en hoe kunnen we die goed benutten in het werk dat we doen? Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar meer psychologische aspecten die invloed hebben op online en sociaal leren, zoals gewoonte-ontwikkeling, vraagcultuur, motivatie, nieuwsgierigheid. Ik begeleid organisaties bij vragen die gaan over leren in het werk, kennis delen en benutten, toekomstbehendig en knowmadisch werken. Schrijven vind ik fijn om te doen en is een van mijn manieren van leren. Ik ben redacteur van het tijdschrift TvOO, schrijf de Apptalk in het tijdschrift O&O en blog met enige regelmaat. Waar kan je mij online vinden? Op www.link2learn.eu, www.ennuonline.nl, en daarnaast voornamelijk op Twitter en Linked. 

Joke van Alten

Ik werk als zelfstandig ondernemer vanuit vanAlten, leren in bedrijf. Mijn werk richt zich op het ondersteunen van het leren tijdens het werk. Ik zoek naar aanknopingspunten om vanuit je eigen werk en vraagstukken te komen tot (samen) leren en nieuwe kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Het gaat om experimenteren, delen van ervaringen, reflecteren en (samen) ontwikkelen van nieuwe aanpakken om je werk goed te (blijven) doen. Ik maak veel gebruik van nieuwe sociale media, ook in mijn eigen leren: blog over mijn werk, reflecteer op waar ik mee bezig ben en leg verbindingen met thema’s die gaan over mijn eigen passie: het samengaan van werken en leren. www.lereninbedrijf.nl en op twitter: www.twitter.com/jokevA

Mariel Rondeel

 

Sinds 1999 maak ik deel uit van Kessels & Smit, The Learning Company. Ik houd mij vaak en graag bezig met het ontwerpen van effectieve leerprocessen in en rond het werk, waarin leren en werken samenvallen en technologie, indien behulpzaam, steeds vaker onderdeel van uit maakt. Ik begeleid ontwerpprocessen en leerwerktrajecten voor professionals in de zorg, in productie- en dienstverlenende bedrijven, in het beroepsonderwijs en bij de overheid. In mijn aanpak kies ik voor een relationele ontwerpbenadering die mensen verbindt en van het ontwerpproces zelf een belangrijk leerproces maakt voor alle betrokkenen. Als kerndocent van de leergang Adviseren en Ontwerpen voor Leren in Organisaties van de Foundation for Corporate Education ondersteun ik vakgenoten bij hun ontwikkeling op het gebied van (blended) leren, ontwerpen, adviseren en veranderen. Ik gebruik sociale media voor mijn professionele ontwikkeling als ook om te groeien in mijn persoonlijke passie: natuur- en landschapsfotografie. Twitter: www.twitter.com/marielrondeel. Instagram: marielrondeel.

 

 

Joitske Hulsebosch

Ik ben samen met Sibrenne oprichter van Ennuonline. Ennuonline organiseert leergangen rondom nieuwe mogelijkheden met leren rond technologie, denk aan blended leren, VR of chatbots. Daarnaast adviseren we organisaties en ontwerpen ook zelf online interventies. In 1993 begon ik met werken in Mali. Er was geen telefoon, geen internet, brieven duurden een maand en bij alles moest ik zelf het wiel uitvinden. Toen ik terug kwam in Nederland had iemand gelukkig het internet
uitgevonden. Ik ben meteen mee gaan doen met online cursussen, ontdekte de wereld van bloggen. Ik vond het geweldig dat je met mensen aan de andere kant van de wereld kon samenwerken en ben mij gaan specialiseren in deze online wereld. Het knowmadische werken intrigeert mij enorm. Er is zoveel mogelijk. Waarom doen mensen nog mee aan opleidingen als je ook alles online kunt vinden? Is zelfgestuurd leren echt zo lastig voor professionals? Wat staat er dan in de weg? Ik denk dat we al veel doen maar we nog niet slim zijn in bewust en strategisch online netwerken en leren. Ik blog al sinds 2005 op joitskehulsebosch.blogspot.com. Maar je kunt mij ook volgen op Twitter, LinkedIn, Pinterest en Instagram (zoek op Joitske).

Maarten Thissen

Ik hou van vernieuwen en ontwikkelen op basis van wat goed werkt. De meeste dagen van het jaar werk ik op de Haagse Hogeschool, momenteel bij de PABO. Onderwijs, kennisoverdracht en leren en experimenteren zijn de onderwerpen die me al vanaf begin jaren ’90 bezighouden. Ik heb een aparte studie gedaan (Egyptologie) waar we al heel snel internationaal moesten samenwerken. Dat ging via de fax op het instituut. In 1994 begon ik met bedrijfstrainingen voor Apple en IBM. Ik was toen de enige in mijn kennissenkring die een e-mailadres had. Tijdens mijn school en studie zocht ik mijn informatie in gespecialiseerde bibliotheken en toen internet open ging vond ik dat heerlijk.  Alles was te vinden, en meer. Mijn eerste online opleiding volgde ik in 1999 en daar leerde ik Joitske kennen. Ik besefte pas later dat we vlak bij elkaar woonden. Ik ben zelf altijd knowmadisch aan het werk geweest, omdat dat bij me past en dankzij mijn werkgevers. Ik ben zeer geïnteresseerd in hoe het werkt wanneer een organisatie knowmadisch werken omarmt en actief faciliteert.