Inspiratiekaarten

Hoe kun je knowmadisch werken in de organisatie stimuleren? Hier vind je inspiratiekaarten.

Succesverhalen zichtbaar maken

Hoe kom je er achter wat er al goed gaat bij het knowmadisch werken in jouw organisatie? Of dat een interventie of aanpak succesvol is? Je kunt gebruik maken van een waarderend interview. Dit is een bewust radicaal positief interview. 

Cultiveer content curators

Een content curator scant informatie en weet wat er speelt rond een bepaald onderwerp. Een curator selecteert de beste inhoud die hij of zij belangrijk vindt om te delen met zijn community. 

Kies taal en metaforen

Welke metaforen, tekeningen, taal kunnen helpen om knowmadisch werken in je organisatie helder en aantrekkelijk te maken? Via het kiezen van taal, logo of metafoor kun je initiatieven verbinden en werken aan een beweging in de organisatie.

Analyseer jullie netwerk

Hoe divers is je netwerk? Als je kijkt naar man, vrouw, leeftijd, intern, extern, dichtbij, vakkennis? We komen op nieuwe ideeën door vanuit verschillende perspectieven naar een vraagstuk te kijken.

Tijd voor knowmads

Steeds meer bedrijven bieden bewust doen tijd voor continu leren. Denk aan een ‘20-procentsregeling’ waarbij medewerkers een werkdag per week aan andere zaken mogen besteden dan hun hoofdtaak. Hoe organiseer je dit? 

Reverse mentoring programma

Mentorschap in organisaties betekent vaak dat de meer ervaren medewerker een jongere, medewerker begeleidt op het werk. Draai dat idee om en je hebt Reverse Mentoring: de jongere begeleidt de oudere in slim gebruik van online tools.